Segueix-nos a les xarxes socials:

La consulta de la CUP no desautoritza la coalició que els va relegar a l'oposició

La formació obté la majoria de vots, però no aconsegueix el suport que els líders esperaven

La consulta de la CUP no desautoritza la coalició que els va relegar a l'oposicióABEL GALLARDO SOTO

Si els resultats de la consulta havien de servir per demostrar que bona part dels habitants no accepten l´actual coalició de govern a Monistrol de Calders, la CUP no ho va aconseguir. Tot i que un 80% dels votants van apostar per un govern cupaire, el conjunt de paperetes no van arribar al suport que va obtenir la formació a les eleccions municipals. A l´urna, instal·lada davant de la casa consistorial, hi havia 146 vots a favor que la CUP lideri el govern local. Això representa un 24% menys de paperetes. A les eleccions municipals, la CUP va aconseguir 193 vots.

Tot i l´ampli suport a la consulta, el resultat no s´ajusta al que els mateixos líders esperaven. I és que divendres qui havia estat alcalde de Monistrol de Calders, Ramon Vancells, va dir que els resultats els donarien la raó si «després d´haver estat un any al govern mantenim més o menys els mateixos suports que vam obtenir a les eleccions municipals». De fet, a la consulta hi van participar 183 persones, deu menys que el total de vots que va obtenir al CUP en les eleccions municipals. Val a dir que es tractava d´una consulta ciutadana i el resultat no era vinculant.

En les eleccions municipals, la CUP va obtenir el 33,9% de vots, però aquest diumenge els vots favorables a un govern de la CUP representaven un 25,9%, un percentatge calculat a partir del cens de les darreres eleccions, les generals del mes de juny. La pregunta era: «quin govern vol per a Monistrol de Calders». 146 vots, un 79,7%, van optar per un govern de la CUP, 9 van escollir mantenir l'actual coalició entre CiU i MDI-ERC (4,9%), 23 van optar per marcar la casella d'altres (12,6) i 5 paperetes eren en blanc.

Des que hi va haver la moció de censura, el 9 de juliol, es va especular amb la divisió ciutadana que creava el pacte entre CDC MDI-ERC, i que La consulta de la CUP no desautoritza la coalició que els va relegar a l´oposicióva situar la CUP a l´oposició un any després que hagués assumit les regnes de l´executiu local. Ahir, però, tot va transcórrer en un ambient festiu. Al migdia, fins i tot, hi va haver una actuació musical i a la tarda activitats per a infants. Com que la CUP no va poder disposar del cens electoral per fer la consulta, els votants havien de demostrar amb el DNI que eren habitants del municipi.

Prem per veure més contingut per a tu