Segueix-nos a les xarxes socials:

Moià posarà una instal·lació solar al sostre del pavelló

El projecte, que suposa una inversió de 159.000 euros, permetrà un estalvi en la factura energètica que s’estima en més de 20.000 euros l’any

Moià posarà una instal·lació solar al sostre del pavellóAJUNTAMENT DE MOIÀ

Moià destinarà la coberta del pavelló poliesportiu a la generació d’energia solar, un dels primers projectes que pot impulsar l’Ajuntament en el camp de les energies renovables i per incidir en l’estalvi en la factura municipal.

En concret, el consistori té aprovat i en aquests moments ja amb la licitació oberta un contracte d’obres per la instal·lació de plaques fotovoltaiques aprofitant la teulada de l’equipament esportiu per a la generació d’energia per a autoconsum col·lectiu.

L’objectiu principal de la instal·lació projectada és la generació d’energia elèctrica provinent de fonts renovables per poder abastir part del consum de l’emplaçament o emplaçaments associats. Alhora, aquesta instal·lació pretén reduir la factura elèctrica i esdevenir un equipament més autònom i competitiu al reduir la seva dependència energètica.

Es tracta d’un projecte que s’ha posat a concurs amb un pressupost de gairebé 159.000 euros i que pels terminis previstos hauria d’estar a punt aquest mateix any.

Segons fonts municipals, un cop estigui en marxa permetrà reduir el consum energètic del pavelló i equipaments municipals propers als quals es connectarà, amb una estimació d’estalvi de més de 20.000 euros anuals en la factura energètica, i de 35 tones de CO2 anuals.

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona del 90% del cost (142.654 euros), dins del Programa Renovables 2030.

Prem per veure més contingut per a tu