Netflix reforça el seu catàleg amb nous formats que anirà estrenant al llarg dels pròxims mesos. A més d'anunciar un 'reality show' protagonitzat per Georgina Rodríguez i detallar la mecànica d''Amor con fianza', la plataforma ha anunciat aquest dimecres la producció de tres sèries i dues pel·lícules espanyoles.

Sèries

'Si lo hubiera sabido'. Es tracta de l'adaptació d''If only', una sèrie que s'havia de rodar a Turquia, però que va ser cancel·lada després que Netflix es negués a eliminar dels seus guions un personatge homosexual, tal com exigien les autoritats del país.

Creada per la guionista turca Ece Yörenç, adaptada per Irma Correa i protagonitzada per Megan Montaner, la sèrie explica la història de l'Emma, una dona de 30 anys decebuda amb el seu matrimoni d'una dècada amb el Nando i la seva vida familiar. Sent que la seva vida ha perdut la brillantor. Atrapada en una rutina sense romanç ni emoció, s'adona que si pogués retrocedir en el temps, no acceptaria la proposta de matrimoni del Nando i decideix que s'hauria de divorciar.

Un parell de dies més tard, mentre es dirigeix a veure un eclipsi de lluna poc comú amb els seus amics, una falla en el temps l'envia 10 anys enrere, al 2008. La seva ment de 30 anys està atrapada al cos de 20. La vida li dona una oportunitat de reavaluar qui era i en qui vol convertir-se, amb el clar avantatge de saber ja el que l'espera al món durant la pròxima dècada.

'Intimidad'. És una sèrie de drama creada per Verónica Fernández i Laura Sarmiento, dirigida per Jorge Torregrossa, Ben Gutteridge, Marta Font, Koldo Almandoz, i protagonitzada per Itziar Ituño, Patricia López Arnaiz, Verónica Echegui, Ana Wagener i Emma Suárez.

Un vídeo sexual d'una política amb futur prometedor, filtrat a la premsa, és el catalitzador d'aquesta història que narra la vida de quatre dones que es veuen forçades a trepitjar la línia fina entre el que pertany a la vida pública i a la vida privada. ¿On són els límits de la nostra intimitat? ¿Què passa amb les nostres vides quan la nostra privacitat es converteix en la conversa de tothom?

'Baruca'. Creada per Víctor Sierra i Xosé Morais, aquesta sèrie d'acció està dirigida per Óscar Pedraza i protagonitzada per Alberto Ammann i Luis Callejo.

Presó Psiquiàtrica Monte Baruca. És 24 de desembre i comença a fer-se fosc. Un grup d'homes armats envolten el complex i tallen les comunicacions amb l'exterior. L'objectiu: capturar Simón Lago, un perillós assassí en sèrie. Si els guàrdies l'entreguen, l'assalt acabarà en pocs minuts. Però l'Hugo, el director de la presó, es nega a obeir i es prepara per resistir l'atac.

La seva única ajuda seran uns quants funcionaris sota el seu comandament i els mateixos interns psiquiàtrics. Comença una llarga nit de setge i violència per a l'Hugo i la seva gent que, sense saber-ho, s'han convertit en l'últim obstacle d'una conspiració liderada per un grup d'homes molt poderosos. Sis episodis que transcorren en una nit.

Pel·lícules

'A través de mi ventana'. L'escriptora veneçolana Ariana Godoy va començar aquesta història a Wattpad, i es va convertir en una fenomen internacional i va arribar a ser número u en vendes.

La pel·lícula, protagonitzada per Clara Galle i Julio Peña Fernández, narra la història de la Raquel, que porta tota la vida boja per l'Ares, el seu atractiu i misteriós veí. L'observa sense ser vista i és que, mal que li pesi, no han intercanviat ni una paraula. La Raquel té molt clar el seu objectiu: aconseguir que l'Ares s'enamori d'ella. Però ella no és una nena innocent i no està disposada a perdre-ho tot pel camí, i molt menys a si mateixa.

'Eres tú'. Es tracta d'una comèdia romàntica produïda per Zeta Studios, amb Paloma Molina i Miriam Rodríguez al capdavant de la producció executiva i Cristóbal Garrido i Adolfo Valor com a guionistes.

La pel·lícula explica la història del Javier, que als 16 anys va fer un petó a una noia per primera vegada i va descobrir que tenia el do de la clarividència, almenys de la clarividència amorosa. El Javier, amb tan sols un petó, és capaç de veure el futur d'aquesta relació. La història es complica quan en una nit de festa fa un petó a la Lucia, la nòvia del seu millor amic.