Sons de Prades és un vi cultivat als peus de la serra de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà, on es troba el Castell de Milmanda, erigit al segle IX. La mateixa terra on els monjos benedictins de l’Orde del Cister van perpetuar el cultiu de la vinya. La família Torres va adquirir la fortificació el 1975 i va restaurar el conjunt. 

La finca Milmanda és una de les més preuades, les condicions naturals i la llarga tradició vinícola fan d’aquesta zona un territori idoni pel conreu de la vinya, especialment de raïm blanc de la varietat chardonnay. 

El nom de Sons de Prades ve del silenci en què la natura ha beneït la zona, només alterat pel repic de campanes del monestir, perfumat amb aromes d’herbes mediterrànies com el romaní, farigola, gingebre que conviuen amb les vinyes. 

Sons de Prades és fruit d’una acurada selecció de raïms amb una criança en bóta de roure francès de sis mesos, més sis mesos en ampolla. Fruit d’una anyada molt seca, les escasses precipitacions van avançar l’època de verema, però amb unes condicions òptimes del raïm. 

De color groc pàl·lid, net i lluminós, desperta unes aromes florals i afruitades, a préssec, pinya i confits, notes madures que recorden a la confitura d’albercoc. Intens en boca, cremós i sedós, suculent amb un bon final, una acidesa cítrica i fresca que harmonitza el postgust.

DO: Conca de Barberà

Preu: de 28 a 32 euros