La sala d´actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB) acollirà aquest dijous, 22 de maig a les vuit del vespre, la xerrada titulada "Un risc per a adolescents: tecnologies de la informació", una proposta pedagògica que forma part del 7è cicle de xerrades per a mares i pares.

La xerrada anirà a càrrec de Josep Toro, doctor en medicina, psicòleg clínic i psiquiatra, director del màster de Psiquiatria i Psicologia clínica de la infància i l´adolescència de la Universitat de Barcelona i autor de diversos llibres i articles científics.

Durant l´acte es farà una reflexió sobre com en els darrers vint anys s´ha vist la proliferació d´una sèrie de mitjans de comunicació i informació (via internet i telefonia mòbil), utilitzats majoritàriament per adolescents, que han influït de manera significativa en la promoció de certes conductes de risc.

La xerrada tractarà d´explicar quines són les conductes més habituals (consum de substàncies tòxiques, violències, dietes restrictives..) derivades de la utilització d´aquestes noves tecnologies i les maneres d´afrontar-les de la forma més adequada.

Aquest acte forma part de la setena edició del cicle de xerrades informatives per a famílies amb infants i joves en edat escolar. El cicle l'organitzen conjuntament un grup d'escoles de primària de Manresa, les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de primària i secundària, la Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPA) i la Fundació Universitària del Bages.