Artés, municipi situat en una ubicació privilegiada entre vinyes i amb un ric patrimoni històric, ofereix l'oportunitat de gaudir d'una jornada de descoberta vitivinícola, històrica i gastronòmica. Amb el títol 'Artés, olor de tradicions', l'Ajuntament, els cellers i els restaurants del poble ofereixen un paquet turístic conjunt, que s'adapta també a les preferències dels visitants, per a un mínim de 4 persones i un màxim de 25. Les reserves es poden fer turisme@artes.cat o al telèfon 93 830 50 01.

   1.   Visita guiada nucli antic + visita celler + àpat restaurant: 29 euros

   2.   Visita celler + àpat restaurant: 27 euros

   3.   Visita nucli antic + àpat restaurant: 25 euros

   4.   Visita nucli antic + visita celler: 6 euros

Nucli antic de la vila d'Artés

 

La visita al municipi és una descoberta de racons plens d'història. El nucli històric es troba al cap de munt d'un turó, al bell mig de la vall de la Gavarresa i des d'allà us endinsareu en carrers i place que parlen fluixet de tot allò que han viscut, d'èpoques passades. Trobareu una història amagada entre pedres llegendàries, que somriu des de finestres i us esguarda des de les muralles.

 

 

Els cellers on descobrir el vi de la DO Pla de Bages

 

CAVES GIBERT: Passió pel mètode tradicional per elaborar vins de cava. Amb un precedent de tres segles en l'elaboració de vins, le Caves Gibert varen ésser fundades l'any 1920, dedicant-se des d'aleshores exclusivament a la cirança de vins de Cava segons el mètode tradicional. Visites a la bodega i als processos del Cava amb cita prèvia al telèfon 93 830 50 08. De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 19h; dissabtes de 9 a 13 h; diumenges amb cita prèvia. www.cavagibert.com.

CELLER COOPERATIU ARTIUM: Un celler amb més de 100 anys d'història. Us convidem a descobrir la seva història a través dels secrets que guarden les parets més enteranyinades. Coneixareu com s'elaboren els vins i caves ARTIUM i tastareu i jugareu amb els vins per aprendre'n i entendre'ls un xic més. De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 20 h; dissabtes de 9 a 13 i de 17 a 20 h. 93 830 53 25. www.cavesartium.com

CELLER SOLERGIBERT: La família Solergibert us convida a visitar el seu celler i a viure i beure els vins que elaborem a casa seva. Visitareu els cellers d'elaboració, criança en bóta i tastareu el fruit de la seva feina. De dilluns a dissabte de 9 a 13 i de 17 a 20 h; diumenges amb cita prèvia. Telèfon 93 830 50 84. www.cellersolergibert.com