Sis indrets de la Cerdanya de visita obligada aquest estiu

Us proposem sis excursions per realitzar a la Cerdanya

Redacció

La Cerdanya és un dels indrets de muntanya més destacats i bonics de Catalunya, amb un ampli ventall d'activitats i entorns per visitar i gaudir, tant a l'hivern, quan la neu en resulta protagonista, com a l'estiu. Si estàs pensant fer una escapada aquests dies, aquí et suggerim sis llocs imprescindibles per gaudir de la Cerdanya.

L'estany de la Font Viva

Es tracta d'un estany de fàcil accés, envoltat per altes muntanyes i amb un paisatge predominat per boscos i rierols. Per arribar-hi cal anar fins a l'estany Passet, al poble francès de Porté-Puymorens. L'excursió a l'estany és circular i d'uns 6 km, culminant a la plana de l'estany. És una excursió apta per a infants.

Llac de Malniu

El llac de Malniu és un dels paratges més visitats de la Cerdanya, situat a prop de la població de Meranges. Es tracta d'una ruta lineal força senzilla d'uns 3 km i amb una dificultat tècnica molt baixa. Així que aquesta excursió permet descobrir un llac i racons d'alta muntanya en poca estona i sense massa exigència física. Alerta, la carretera de Meranges a Malniu és estreta i en arribar cal pagar per aparcar (preu baix i que compensa el treball que cal fer per la presència de turistes).

Esterregalls d'All

A tocar d'una de les carreteres pirinenques més transitades, la que uneix la Seu d'Urgell i Puigcerdà, s'hi troba un paisatge atípic en plena alta muntanya. Un paratge desèrtic, els badlands d'All i Olopte. Fa uns anys que es va adequar per a ser visitat, amb un itinerari d'una hora de durada, diversos miradors i plafons amb informació interessants sobre els valors de l'indret. Els esterregalls, com es coneixen localment els badlands, adquireixen una gamma variada de colors ataronjats. A més, les vistes que es tenen des d'aquesta localització sobre la plana de la Cerdanya també valen la pena.

El Tren Groc

El Tren Groc o 'el Canari', com se'l coneix popularment a la zona, és un trenet turístic que uneix la Tor de Querol amb Vilafranca del Conflent, recorrent els petits pobles de la Cerdanya i el Conflent. A l'estiu, des dels vagons sense sostre, es pot gaudir de les vistes panoràmiques de muntanyes, valls i els diferents pobles de la zona.

Rocaviva

A prop de Músser, i situat entre l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya, es troba el museu a l'aire lliure Rocaviva, també anomenat Laberint màgic. Es tracta d'un parc d'escultures al mig del bosc esculpides per l'artista Climent Olm, que va esculpir unes 600 pedres de granit durant 27 anys per crear aquest indret especial, que el 2010 va ser declarat Bé cultural d'interès local. A través de la seva web (rocaviva.cat), permeten reservar visites guiades per a grups reduïts per tal de gaudir de l'espai.

Tirolines Tyrovol

Situades al peu del Carlit, aquestes tirolines ofereixen un gran recorregut sobrevolant les aigües del Llac del Passet i les gorges del Llac de Porté-Puymorens, sent la zona de tirolines més gran d'Europa. Hi ha recorreguts per a nens a partir de 3 anys, encara que també poden fer tot el recorregut en tàndem amb un adult.