Coneixes els 9 gorgs de Borredà?

Si tens ganes de donar-te una capbussada mentre observes la naturalesa, aquesta és la teva sortida

Gorgs naturals de Catalunya

Gorgs naturals de Catalunya

Estem a mitjans d'estiu i la veritat que el temps està una mica sonat. A vegades fa fresqueta i altres fa moltíssima calor, això fa que ens sigui molt difícil poder organitzar plans i poder gaudir d'unes vacances d'estiu amb plenitud. El Berguedà compta amb un munt de recursos naturals per passar fresqueta en dies càlids i per gaudir de caminades boniques i entorns paisatgístics impressionants si fa més fresqueta i t'agrada caminar.

Així doncs, si estàs de vacances o estàs esperant el cap de setmana amb moltes ganes, aquest pla et pot interessar i no només per ara, sinó, també per l'hivern. La ruta dels 9 gorgs de Borredà és una ruta fàcil i circular, tot i que, la seva durada és d'unes 3 hores aproximadament, anada i tornada inclosa.

Comença l'aventura

Uns 7 quilòmetres de caminada, on podràs gaudir de naturalesa i uns gorgs impressionants. El recorregut és bastant senzill, has d'arribar al Càmping Matamala, seguir la riera i trobaràs el primer salt d'aigua, inclòs com a gorg, uns metres més enllà trobaràs la 'Fageda dels desigs', un riu i el 'Gorg del Desitjos'.

Caminant una miqueta més, tindràs el 'Gorg Petit', el 'Gorg de Mergançol', el 'Gorg de Matamala' i el 'Gorg de l'Enclusa'. En aquest punt, trobaràs la casa de pedra 'El Molí'. Si continues, trobaràs el 'Gorg Verd', el 'Gorg del Molí' i el 'Salt del Gorg'.

Ara, ja teniu un pla ben divertit i entretingut per fer amb els amics, familiars o mascotes, així doncs, a gaudir de l'estiu o del cap de setmana! Recordeu sempre portar aigua fresca, menjar i no embrutar els espais naturals. Si necessiteu més informació al respecte, el més aconsellable és trucar al Consell Comarcal del Berguedà per tal que us facilitin la informació necessària per si hi ha onades de calor o s'ha de fer pagaments per reservar, per exemple.