El Molt Honorable senyor Enric Morera, l'actual president de les Corts Valencianes, va visitar enguany l'Alguer, cal tenir present que és la segona autoritat del País Valencià, i es va reunir amb molts dels prohoms algueresos. Va escriure un article, «Les Arrels valencianes d'ultramar», al diari digital de València La Veu, on explica les diverses visites que va fer, com a l'Obra Cultural de l'Alguer (situada a la plaça del Teatre), on es va reunir amb Carlo Sechi, antic batlle i diputat alguerès; Pino Tiloca, actual president de l'Obra; i Antoni Torre, delegat de l'IEC a l'Alguer; i amb l'editor Salvatore Izza. Evidentment també és va reunir amb Mario Bruno, actual síndic-batlle alguerès i...

El president de les Corts Valencianes va visitar el bon amic i cantant Àngelo Maresca, lo Barber de l'Alguer, que a més de tenir cura de la seva imatge li va fer un petit però gran concert a la seva barberia. A l'Alguer hi ha dues imatges emblemàtiques per als valencians: la Mare de Déu dels Desemparats, a l'església del Carmen, i el Sant Crist d'Alacant, que va arribar per la mar, que es venera amb especial devoció per Setmana Santa.

La Plataforma per la Llengua de l'Alguer no para de fer activitats, ha presentat darrerament a Barcelona i a la ciutat de València el seu llibre-CD Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, recull de cançons infantils dels nens i nenes algueresos. La Plataforma, els seus actius membres Irene Coghene i Mauro Mulas, no paren, per Reis ja fa uns anys que han recuperat la tradició de les Estrenes.

Salvatore Izza continua editant llibres en alguerès o sobre l'Alguer... els arxius algueresos funcionen i estan farcits de documentació catalana de llengua o de durant el domini dels catalans, per tant cal visitar l'Arxiu Històric del Municipi de l'Alguer o el de la catedral i diòcesi de l'Alguer. Comprar els CD o assistir als concerts de Franca Massu, Lo Barber-Angelo Maresca, Claudio Sanna, Antonello Colledanchise, GianCarlo Sanna... Ah, i si podeu no us perdeu cap actuació del rapsode Pere Lluís Alvau, o el Senyal del Judici cantat per Gabriele Catalano.... L'Alguer és viu i ben viu, malgrat tots els anys i quilòmetres de distància. Ah! i us recomanem la guia de l'Alguer de Dom Nughes reeditada per Llibres de l'Índex just fa un parell d'anys.