Mai han deixat de passar. Però avui dia, gràcies a les xarxes socials, ens en fem ressò, de les valentes. Als EUA hi ha revolta amb el moviment #metoo, a Europa queda molt per fer amb la violència masclista i a Orient s'està lluitant contra el corrent legislatiu i cultural. Avui he decidit fer un homenatge a diferents activistes del món oriental, que han estat silenciades amb presó o l'assassinat. Aquí ens arriben les notícies però no tenen el ressò mediàtic i ràpidament les oblidem, ja que no és una realitat nostra. Són dones fortes, amb ideals, que han lluitat per una independència que els ha estat negada.

-Qandeel Baloch: Model, actriu i activista del Pakistan, assassinada el 15/07/2016 als 26 anys a mans del seu germà. «La vaig asfixiar perquè desacreditava l'honor de la família».

-Amal Fathy: Activista i directora executiva de l'ONG Comissió Egípcia pels drets i les llibertats, empresonada el 29/09/2018 per denunciar a Facebook l'assetjament sexual de les dones a Egipte. Està pendent del recurs, però segueix a la presó tot i haver pagat la multa.

-Tara Fares: Influencer iraquiana i finalista de Miss Iraq, assassinada a trets als 22 anys el dia 27/09/2018, mentre passejava amb el seu cotxe pel centre de Bagdad.

-Suad Al Ali: Activista dels drets humans i directora de l'organització Al Uid Alaimi de Bàssora, de 46 anys i mare de 4 fills, assassinada sortint del supermercat abans de pujar al cotxe familiar. «Era una puta i mereixia ser assassinada», va tuitejar un ciutadà iraquià.

-Rafif Al Yasiri: Metgessa i activista iraquiana de 32 anys, trobada morta a casa seva per una suposada «sobredosi». Tot apunta a una maniobra d'encobriment per assassinat ideològic. Va ser nomenada ambaixadora de bona voluntat per l'Organització Francesa per la Pau i els Drets Humans. Tenia una clínica de cirurgia plàstica a Bagdad. Coneguda com la Barbie d'Iraq, defensava que les dones iraquianes tenien més independència canviant la seva aparença.

-Rasha Al Hasan: Experta en cosmètica i propietària d'un centre de bellesa a Bagdad, també va ingressar en un hospital per una «sobredosi de drogues». Les causes de la mort encara es desconeixen. Ella també defensava l'apoderament de la dona iraquiana.

-Asia Bibi: Absolta el 7/11/2018 pel tribunal suprem de Pakistan després de 8 anys al corredor de la mort acusada de blasfèmia. Unes veïnes la van denunciar per haver insultat el Profeta després que aquestes no li deixessin beure aigua d'un pou? Ella és una ciutadana cristiana.

Dues de set encara viuen. Fins quan hem de suportar i conviure amb aquest horror?

L'alliberament d'Asia Bibi és un pas històric en l'avenç dels drets humans, però ja han sortit sectors fanàtics demanant la seva mort i la dels qui l'han posat en llibertat. Per a nosaltres pot ser una realitat llunyana, no concebem un país amb pena de mort. O no? En països occidentals moltes dones són perseguides, amenaçades i limitades per les seves ànsies de llibertat. La violència masclista sobrevola per qualsevol cultura i demanda la seva imposició. Però si sumem esforços i donem veu a aquests casos podrem denunciar aquesta impunitat abominable. Vergonya, senyores i senyors.