17 de maig de 2019
17.05.2019

La fauna recupera la ciutat

17.05.2019 | 00:27

Les cotorres i les erugues s'han fet un lloc a Manresa. I no perquè siguin unes bèsties d'allò més agradables: les primeres són molestes perquè no paren de cantar -per dir-ho d'alguna manera- i les segons perquè si es toquen provoquen urticària i a més a més maten els pins que tenim a la ciutat.

I en una ciutat com Manresa on gairebé sempre falta el verd això és un drama, i encara que és cert que els pins es poden canviar per altres espècies, cal temps perquè creixin.

Però si volem una ciutat més en harmonia amb la natura i més habitable per a nosaltres i amb uns millors índexs de salut -segons els estudis les ciutats verdes, amb més arbres i més animals, tenen més qualitat de vida- també ens hem d'acostumar a la presència d'animals que durant segles i com a norma general la humanitat ha intentat foragitar de les urbs perquè portaven brutícia i malalties.

Ara, la cosa ha canviat però també és cert que no es tracta de convertir la ciutat en un zoològic i que siguem els mateixos veïns els que l'omplim de fauna abandonant gossos, deixant escapar ocells -per cert, si els gossos domèstics porten xip, per què els ocells domèstics no han d'estar anellats amb el nom de l'amo?- o regalant menjar pertot arreu fent que les bèsties que campen pel bosc, com els senglars, s'acabin sentint primer més a gust i al final els amos de les nostres ciutats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Consulta l'exemplar d'avui

Al quiosc del diari pots llegir en format digital l'edició publicada en paper. 

 
L'últim El més llegit