07 de setembre de 2019
07.09.2019

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Millor missatge, pitjor màrqueting?

06.09.2019 | 23:19

L'evangeli d'aquest diumenge ens parla del seguiment de Jesucrist, d'estimar-lo més que la família i els nostres interessos, i de calcular les forces per seguir-lo per no quedar-nos a mig camí. I per acabar-ho d'adobar ens diu que per seguir-lo cal renunciar a tots els nostres bens. Déu n'hi do! Qui pot deixar anar tot el que té per seguir Jesús? Què volen dir aquests textos?

Massa vegades hem entès, i molts comentaris de l'evangeli ens diuen, que hem de fer més, més despresos, no guardar-nos res, que Jesús sigui el centre de tota la vida. Si ho mirem més des de la nostra realitat, tots necessitem certes seguretats, tots cerquem un cert reconeixement, i no sempre tenim la força interna i externa per fer-ho. Encara més, si aquest seguiment no el sabem unir a algun objectiu o manera de viure que ens engresqui, un missatge o una motivació clara, seguirem fent el de sempre.

Tot plegat no és fàcil i ens quedem enganxats en una culpa moralitzant que hauríem de fer més i no fem, hauríem d'ajudar i compartir més, i no fem. Si em permeteu, prou de falsos voluntarismes, prou d'exigències culpabilitzadores, o moralismes que no ens porten enlloc. I també prou de deixar-ho tot en mans de Déu i així nosaltres quedar exempts de fer gran cosa més.

Diguem-ho clar, a molts cristians ens costa moure'ns, molta gent no creient ens dona deu voltes, i em pregunto: i si comencem per reflexionar en aquests temps canviants, i si ens escoltem més, i si fem més silenci i pregària, i si aprenem a compartir i reconeixem que estem mig perduts... Tots tenim pors i dubtes i a més, siguem sincers, els esquemes, rituals, maneres de viure del passat ja no ens serveixen, no donen més de si.

Tanmateix, seguir Jesús i viure com ell, també al nostre segle, deu ser espatar-rant, fantàstic, ja que és un missatge i una experiència engrescadors. Com em va dir fa temps un professor no creient d'ESADE: els cristians teniu el millor missatge i el pitjor màrqueting!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Consulta l'exemplar d'avui

Al quiosc del diari pots llegir en format digital l'edició publicada en paper. 

 
L'últim El més llegit