En l´antiguitat era comú esquinçar-se les vestidures com a acte sincer de constricció per expressar el dolor davant la mort d´un ésser estimat. La Bíblia recull el costum jueu d´esquinçar-se les vestidures, encara que el seu origen és en l´antiga Sumèria.

En els nostres temps esquinçar-se les vestidures ha perdut aquest sentit per expressar planament hipocresia, evocant aquest passatge de la Setmana Santa, quan el summe sacerdot Caifàs va esquinçar les seves vestidures per simbolitzar que Jesús havia de ser executat per afirmar que era Fill de Déu. Tan gran blasfèmia mereixia turment i mort. Per si no fos prou, la llei mosaica prohibia al summe sacerdot esquinçar els seus abillaments, simbolitzaven la perfecció del caràcter de Déu. Caifàs va infringir així la llei que ell deia defensar perquè esquinçar aquestes vestidures era profanar el caràcter de Déu.

Ve al cas el passatge de la Bíblia per una qüestió tan prosaica com la negociació dels Pressupostos en el Congrés i la consegüent reacció d´una dreta espanyola que ha embogit després d´assegurar que el Govern socialcomunista ha lliurat Espanya als terroristes d´Arnaldo Otegi i als colpistes de Gabriel Rufián. Paradoxalment, similar resposta i fins i tot pitjor hem tingut a Catalunya per aquells que afirmen ser nítidament independentistes. Aquests Pressupostos pandèmics del Govern socialcomunista (aquí l´expressió genuïna seria els carcellers del 155) taquen les mans de qui hagi intervingut en ells en blanquejar «la repressió».

Ja era xocant, sense solta ni volta, tanta sobreactuació. Junts per Catalunya no és que negociï això o allò altre amb el PSC, és que senzillament governa a qualsevol lloc amb les gents d´Iceta (és a dir, amb els carcellers) amb la Diputació de Barcelona al capdavant. Perquè ara resulta que, a més, mentre s´esquinçaven les vestidures en públic, mentre titllaven de «traïdors» i altres lindezas els republicans (i, per tant, Otegi) resulta que per darrere suplicaven esmenes als Pressupostos com ha revelat el diputat Ferran Bel. En fi, ni Caifàs es va atrevir a aquest punt.