L’espectacularitat i complexitat de l’orgue de la Catedral de Solsona també han comportat que la restauració de l’instrument tingui un cost econòmic molt alt. Amb l’objectiu de dur a terme els treballs de restauració i obtenir el finançament necessari per fer-la realitat, un grup de persones van decidir crear la Comissió Orgue Solsona.

Actualment només falta aconseguir 70.000 euros dels 671.762,85 del pressupost del projecte. Per aconseguir tots aquests diners, la comissió ha elaborat diverses campanyes en les que hi han participat més de 250 patrocinadors i mecenes entre els que es troben administracions, entitats, administracions, famílies i persones a títol individual de Solsonès i també de fora la comarca.

Una de les campanyes més destacades és la que consisteix és «El teu entre 3.000». Aquesta iniciativa consisteix en l’apadrinament d’un dels 3.195 tubs que formen el majestuós instrument des dels més petits per 60 euros als més grans, els tubs de façana per un miler d’euros. A més d’això, les visites guiades realitzades per la cooperativa solsonina Solsona Experience també han estat una manera d’acostar l’orgue a la població, que també era un dels principals objectius de la campanya.

L’aspecte musical també ha estat un eix vertebrador de les campanyes, com per exemple amb la celebració de la gala Ventus celebrada l’octubre del 2019, i que va ser la presentació del projecte i una de les primeres fonts de finançament i de fer partícips a la població. La major part del finançament, però, s’ha obtingut a través de subvencions, especialment la FEDER que atorga la Unió Europea i que ha cobert més de la meitat del cost del projecte.

Per agrair la seva aportació, la comissió de l’orgue ha col·locat un plafó a la catedral, sota de l’orgue, on hi diu tots els noms de les persones, empreses, entitats i administracions que han col·laborat amb la campanya. Cal dir que la iniciativa d’apadrinament de tubs i les donacions continuen obertes per tal de poder assolir el 100% del finançament de la restauració de l’orgue de Solsona, l’últim de l’escola catalana.