29 de setembre de 2015
29.09.2015
Regió7

La Jornada de l´Alzheimer del Bages omple totes les inscripcions

Hi havia disponibles 140 places per seguir les activitats programades per aquest dimecres a l´Hospital de Sant Andreu

30.09.2015 | 20:00
La Jornada de l´Alzheimer del Bages omple totes les inscripcions

Les tres entitats organitzadores de l´onzena Jornada del Dia Mundial de l´Alzheimer, que se celebra aquest dimecres a la sala gòtica de l´Hospital de Sant Andreu, han hagut de tancar les inscripcions en arribar-se al sostre de 140 participants, majoritàriament professionals del sector de la salut i dels serveis socials. La proposta temàtica d´enguany, aborda l´Alzheimer des d´un prisma polièdric donat que és una malaltia molt complexa i que té uns components que afecten l´entorn familiar i social. La Jornada, que manté una gran capacitat de convocatòria, és una realitat gràcies a la Fundació Sociosanitària de Manresa, la Regió Sanitària de la Catalunya Central del CatSalut i l´Associació de Familiars d´Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès

Temes i horaris de la Jornada

La presentació serà a les 9 del matí i anirà a càrrec de Manel Valls, Director General de la Fundació Sociosanitària de Manresa; M. Rosa Riera, Presidenta de l´ Associació de Familiars d´Alzheimer i altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès i Teresa Sabater, Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

Posteriorment, a 2/4 de 10, hi haurà la primera taula rodona sobre "Atenció multidisciplinar a les demències. Ruta assistencial de la demència." Intervindran el Dr. Pau Sánchez Director del Pla director Sociosanitari del Departament de Salut; la Dra. Isabel Roig, metgessa del CAP Sagrada Família de Manresa i M. Teresa Campanera Directora del Sector Sanitari Solsonès, Bages, Berguedà (RSCC) del CatSalut, que s´encarregarà de moderar el debat.

Després de la presentació del concurs de pòsters i de la pausa, a 2/4 de 12, començarà la segona taula rodona titulada genèricament "Alteració de la conducta d´una persona gran sola a la via pública. Què fem? Diagnòstic en una situació de crisis social. En aquesta taula, moderada per la Dra. Cristina Pardo Metgessa de la Unitat de Psicogeriatria de l´Hospital Sant Andreu, es planteja el caràcter social, psiquiàtric i legal d'aquestes situacions, amb la participació de ponents de diferents disciplines implicades com és treball social (Sandra Trullas de l'Ajuntament de Manresa) , psiquiatria (Dra. Marta Puig de la Fundacio Althaia) i la metgessa Forense Dra. M. Mercè Basas.

Per últim, i abans del lliurament del premi del concurs de pòsters, a 2/4 d´1 hi haurà la conferència "Quan cuidem algú amb demència, nosaltres com ens sentim?" La ponent serà Elisenda Reig, Psicòloga Clínica del Consorci Sanitari Integral - Hospital General de l´Hospitalet. Aquest bloc de la Jornada, moderat per Montse Vila de l´Associació de Familiars de Malalts d´Alzheimer, inclou un element ben singular, com serà la interpretació de fragments de l´obra "Dona i cadira" de Pilar Duocastella, teatralitzats a càrrec del Grup de Teatre de l´A.C.R. de Fals.
A la tarda s'han organitzat tres tallers simultanis on es treballaran aspectes pràctics en grups reduïts, enfocats a l'atenció centrada en la persona, la mobilització de pacients i la comunicació amb persones desorientades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...