Segueix-nos a les xarxes socials:

El paracetamol efervescent augmenta la pressió arterial

El paracetamol efervescent augmenta la pressió arterialEP

El paracetamol efervescent produeix un augment "significatiu" de la pressió arterial, segons un estudi de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (Idiap) Jordi Gol fet a centres d'atenció primària catalans i bascos, ha informat l'institut aquest dilluns en un comunicat.

L'assaig clínic ha analitzat 49 pacients hipertensos majors de 18 anys amb una pressió arterial ambulatòria de 24 h igual o superior a 140 i 90 mmHg i en tractament antihipertensiu estable, i s'han exclòs pacients amb consum d'antiinflamatoris o altres substàncies que augmenten la pressió arterial.

L'estudi, que es va dividir en dos grups, constata que els pacients amb paracetamol efervescent van presentar una pressió arterial superior respecte a les pressions arterials del principi de l'estudi i als tractats amb paracetamol en comprimits.

Es van fer dos grups de treball: en el primer es va administrar als pacients un gram de paracetamol efervescent cada vuit hores durant tres setmanes, mentre el segon prenia comprimits no efervescents, i després es van intercanviar, cosa va permetre mesurar la pressió arterial ambulatòria al principi i al final de cada període.

La pressió arterial ambulatòria es realitza de manera periòdica i fora del context mèdic i de consulta, i generalment se la pren el mateix pacient amb aparells especials durant el dia.

Prem per veure més contingut per a tu