Candidiasi vaginal: què és i com tractar-la

La candidiasi vaginal és una infecció fúngica comuna que afecta a moltes dones

La candidiasi vaginal es causada pel fong Candida

La candidiasi vaginal es causada pel fong Candida / Mutuacat

La candidiasi vaginal és una infecció fúngica comuna que afecta moltes dones en algun moment de les seves vides. És causada per un creixement excessiu del fong Candida, particularment Candida albicans, a la vagina. Aquest fong normalment habita en petites quantitats en el cos humà, però factors comuns com ara desequilibris hormonals, antibiòtics, diabetis o un sistema immunològic debilitat poden conduir a un sobrecreixement, resultant en una infecció.

Símptomes de la candidiasi vaginal

Els símptomes de la candidiasi vaginal poden variar d’una persona a una altra, però els més comuns són la picor i la irritació, un flux vaginal anormal, el malestar durant la micció o les relacions sexuals i l’enrogiment i la inflamació.

Tractament

El tractament de la candidiasi vaginal generalment consisteix en l’ús d’antifúngics, que poden ser administrats en forma de cremes, òvuls vaginals o comprimits orals.

És important consultar un metge per obtenir un diagnòstic adequat i un tractament apropiat. També és important seguir les seves instruccions i completar el tractament prescrit, fins i tot si els símptomes desapareixen abans, per prevenir recidives.

Es pot prevenir la candidiasi vaginal?

Algunes mesures que poden ajudar a prevenir la candidiasi vaginal inclouen: evitar l’ús excessiu d’antibiòtics si no són necessaris; mantenir una bona higiene genital; utilitzar roba interior de cotó i evitar la roba ajustada; mantenir els nivells de sucre sanguini sota control, si es té diabetis; i mantenir una dieta equilibrada amb baixos nivells de sucres i llevats.

En resum, la candidiasi vaginal és una infecció comuna però molesta que ha de ser tractada adequadament seguint els consells del metge. Combinar el tractament correcte i la prevenció evitarà recidives i problemes derivats.

Si vols ampliar la informació o llegir consells de salut com aquests, visita el blog de consells de salut de Mutuacat.