El que tots solem fer després de cuinar els ous és rebutjar a l'instant les closques. El que no saps és que poden resultar-te molt útils en la teva vida quotidiana.
A continuació, et presentem 8 usos sorprenents de les closques dels ous:
Mascareta nutritiva
Barreja pols de closques amb la clara d'ou, aplica-la al teu rostre i deixa que s'assequi abans d'esbandir-la. Obtindràs una màscara saludable.
Embenat natural
La membrana de la closca d'ou (la part interior que és com una capa transparent) serveix per curar talls i esgarrapades, tan sols has d'aplicar-la directament a la teva ferida.
Reduir arrugues
Congela aigua barrejada amb pols de closca d'ou picat i amb el glaçó resultant fes-te un lleu massatge a la cara per reduir l'aspecte de les arrugues.
Millorar el sabor al cafè
Bullir les closques d'ou al cafè i després colar-lo (per no beure's els trossos) ajudarà a reduir la seva amargor. Sobretot, neteja-les bé abans d'introduir-les.
Minerals addicionals
Deixa dins de la nevera closques d'ou remullades amb suc de llimona i després afegeix la barreja als teus batuts. Aconseguiràs mineralizar-te d'una forma natural.
Millorar la salut dels teus ossos
Les closques d'ou posseeixen grans quantitats de calci. Tan sols has de triturar-les i afegir-les als teus menjars, en sopes, amanides, cremes, etc. No notaràs cap sabor diferent i aportaràs més calci als teus ossos.
Enfortir les ungles
Si afegeixes closques d'ou picades en l'esmalt i després et pintes les ungles amb ell, aconseguiràs enfortir-les. És un remei perfecte per a les persones amb problemes de creixement d'ungles.
Combatre la diarrea canina
Si afegeixes closques d'ou triturades en el menjar del teu gos, aconseguiràs que les seves diarrees desapareguin en un sol dia.