31 de juliol de 2019
31.07.2019

Consumir 60 grams de fruita seca al dia ajuda a millorar la funció sexual

30.07.2019 | 23:29
Els participants a l'estudi han introduït a la dieta nous, avellanes i ametlles

Nutrició

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV), que formen part de la Xarxa CiberObn de l'Institut Carles III, han demostrat que consumir 60 grams de fruita seca al dia pot millorar la funció sexual.

Han dut a terme el primer estudi d'intervenció nutricional amb participants sans i en edat reproductiva amb l'objectiu de descobrir si existeix un efecte del consum regular de fruita seca en la funció sexual. Aquesta anàlisi s'ha dissenyat dins del marc del projecte Fertinuts, creat per avaluar els efectes del consum regular de fruita seca sobre la qualitat del semen.


Mostra i resultats

La prevalença de disfunció erèctil i sexual s'ha establert en un 2% en homes menors de 40 anys, al voltant d'un 52% en homes de 40 a 70 anys, i en més d'un 85% en homes majors de 80. A més, els factors de risc relacionats amb l'estil de vida que s'associen amb la disfunció sexual i erèctil inclouen el tabaquisme, el consum excessiu d'alcohol, la falta d'activitat física, l'estrès i les dietes no saludables.

Amb anterioritat, el mateix grup de recerca ja havia descrit que alguns tipus de fruita seca (nous, avellanes i ametlles) provocaven una millora de la qualitat espermàtica, però encara no existien estudis que posessin de manifest el seu paper sobre la funció sexual.

Aquesta darrera investigació es va desenvolupar sobre un total de 83 individus que seguien una dieta occidental (pobra en fruita i verdura i rica en greixos d'origen animal). Els participants es van dividir en dos grups: un grup va mantenir la seva dieta habitual durant 14 setmanes, mentre que l'altre va afegir a la seva dieta 60 grams diaris d'una barreja de nous, avellanes i ametlles.

Cada persona va omplir un qüestionari de 15 preguntes sobre la funció sexual, internacionalment validat, conegut com a IIEF-15, a l'inici i al final del període d'intervenció.

Els resultats obtinguts subratllen que l'adscripció a una dieta occidental –no saludable– complementada amb nous, avellanes i ametlles pot ajudar a millorar el desig sexual i la funció orgàsmica. Amb tot, els investigadors apunten que calen estudis amb més participants per confirmar els resultats i aclarir els mecanismes implicats en aquests beneficis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...