Tenim normalment tan poc temps per afrontar tot el que hem de fer en el dia a dia (inclòs cuinar), que cada vegada són més populars solucions com els batuts. En els últims mesos han estat centenars les persones que s'han apuntat a internet a la moda de sopar un batut de verdures per així solucionar el sopar d'una manera ràpida i, a més, ingerir totes (o almenys part) de les verdures recomanades pels nutricionistes.

Si canvies el teu sopar per un batut de verdures, tindràs altres avantatges. La primera d'elles és que evitaràs menjar ultraprocessats ??a última hora del dia. Es tracta, de fet, d'una de les pitjors decisions que podries prendre. Ingerir aliments amb un extra de calories a última hora de la jornada quan vas a dormir pot alterar el son arribant fins i tot a provocar-te malsons i això és negatiu per al teu objectiu de perdre pes.

Per fer aquest batut només necessites escollir una base (normalment aigua o llet), ficar-li una verdura de la qual hauràs de posar una quantitat d'entre 100 i 200 grams, com la col, l'enciam, el julivert, col, cogombre, col o bleda i una fruita. El millor és que tot això ho pots anar combinant sense problema.

Ho fiques tot a la batedora i vas provant. Això sí, recorda que els batuts al final són una solució per ingerir en poc temps moltes calories, per la qual cosa el millor és que els vagis prenent a poc a poc i així fer augmentar el seu poder saciant sigui més gran. No serveix de res saciar si la fam psicològica continua al mateix lloc i no et deixa avançar.

Però compte que encara hi ha més coses que pots fer si el que vols és perdre pes. Entre altres sopar amb aigua (oblida la cervesa de la nit o la copa de després de sopar), canviar les postres per una fruita (així soparàs fins i tot encara més sa deixant de banda el vell tòpic fals totalment que la fruita de nit engreixa), i sopar aviat per després poder donar un petit passeig (d'uns 15 minuts) que t'ajudi a perdre pes sense esforç.