La Clínica Sant Josep de Manresa ha adquirit un nou aparell d’ortopantomografia que disposa d'un TAC dental integrat que elabora radiografies panoràmiques en tres dimensions, sota la tècnica coneguda amb el nom de CBTC (Cone Beam Computed Tomography). Aquesta nova incorporació suposarà un pas endavant en el diagnòstic de lesions òssies, infeccions i alteracions generals de l’anatomia de la mandíbula i la boca tant dels pacients de l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada, l’IOMA, de la Clínica Sant Josep com dels usuaris derivats per odontòlegs del territori que necessitin tenir una imatge completa i exhaustiva. Gràcies a aquesta tecnologia els professionals podran conèixer quin és l’estat dels seus pacients amb més precisió, rapidesa i fiabilitat alhora que s’evitarà que els pacients s’hagin de fer proves complementàries.

Una imatge detallada de cada peça dental

Aquest nou aparell és una de les últimes innovacions en radiologia i, a diferència dels aparells d’ortopantomografies tradicionals, ofereix una imatge detallada de cada peça dental i de tots els teixits, músculs i ossos que formen l’articulació temporomandibular. La nova màquina permet obtenir una radiografia tradicional, però hi suma la possibilitat de fer un TAC dental al moment en 3D, obtenint una imatge totalment precisa i nítida i, per tant, molt més fiable, a l’hora de realitzar qualsevol diagnòstic.

El nou aparell de la Clínica permet captar imatges en 3D ARXIU PARTICULAR

La presa d’imatges en 3D també ajuda a reduir els errors que apareixen en les radiografies tradicionals, en les quals existeix el risc de la superposició d’elements. En canvi, en obtenir una imatge virtual tridimensional, es poden fer estudis previs amb més precisió sense haver de recórrer a proves complementàries.

Entre els avantatges del nou aparell per fer ortopantomografies, cal sumar-hi el factor de la rapidesa ja que, en pocs segons, es pot tenir la boca totalment escanejada amb totes les arcades, inferiors, superiors i zenitals, amb un detall precís de tota la cavitat bucal.

La Clínica Sant Josep ofereix, a través d’IOMA, un servei d’odontologia obert i dirigit a tot tipus de pacients, però amb un alt grau d’especialització en gestionar pacients d’alta complexitat i amb necessitats especials que requereixen la presència d’un equip mèdic multidisciplinari. Amb aquesta nova màquina, l’IOMA posa al servei del pacient tots els tractaments més avantguardistes amb l’ús de la tecnologia més puntera, avalats per la dilatada trajectòria de l’equip d’odontòlegs i cirurgians maxil·lofacials.