Segueix-nos a les xarxes socials:

Segons l’OMS

Aquest entrepà té fama de saludable i és molt típic, però se'l relaciona amb un càncer

L'OMS ja va emetre una advertència el 2015 alertant que el seu consum s'hauria de reduir

Aquest entrepà té fama de saludable i és molt típic, però se'l relaciona amb un càncer

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ho va advertir el 2015 i vuit anys després el seu avís torna a córrer de boca en boca: l’entrepà d’embotit no és sa i, a més, se'l relaciona amb un tipus concret de càncer.

En efecte, l’OMS va fer públic un informe del Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) que relaciona el consum de carn processada i el càncer colorectal. Per això, recomana a la població reduir el consum d’aquests productes, ja que d’aquesta manera pot disminuir el risc de desenvolupar aquesta malaltia. 

També cal recordar que és recomanable dedicar uns minuts a llegir les etiquetes dels embotits per saber quin percentatge real de carn contenen quan en comprem. Sorprenentment, podem trobar ‘pernil dolç’ o ‘gall dindi’ que només contenen un 55% o 60% de carn, i la resta d’ingredients afegits no són recomanables per a la salut.

A part de l’embotit, el pa que s’utilitza per fer aquests entrepans tampoc sol ser el més idoni per a la nostra salut. Normalment s’utilitza pa blanc, que està elaborat amb farines refinades, que se sotmeten a uns processos que redueixen la seva qualitat nutricional, a diferència del pa integral. Així, el pa blanc pot ser negatiu per a la salut perquè eleva els nivells de sucre en sang, augmenta la tendència a acumular grassa i pot produir un efecte inflamatori al nostre cos, i que pot derivar en diferents problemes de salut. 

Prem per veure més contingut per a tu