Segueix-nos a les xarxes socials:

Si fas aquest exercici al revés, cremaràs més calories

Per perdre per, convé combinar l'esport amb una alimentació saludable

Si fas aquest exercici al revés, cremaràs més caloriesAgències

Fa temps que els nutricionistes criden els seus clients a fugir de velles creences com que només t’aprimes passant gana o matant-te a fer esport. També han desmuntat l'existència de les dietes miracle, que suposadament poden fer-te perdre ens pocs dies els quilos que en anys d'esforç no has pogut perdre.  

La clau és seguir una dieta equilibrada, combinada amb exercici adequat. Això sí, només aconseguiràs aprimar-te (o almenys només de forma segura) si al llarg de la jornada consumeixes més calories de les que ingereixes. Tot i això, cal veure la forma en què s'ingreixen les calories, i si s'estan repartint els àpats de la forma més idonia.

Compte amb el sopar

L’escena és repeteix jornada rere jornada. En plegar de la feina, cervesa, i després un sopar copiós perquè s’ha acabat el dia i t’ho mereixes. Però compte, el sopar és un àpat tan important com els altres. Si menges massa tindràs dos problemes: t’engreixaràs (això és evident) i dormiràs pitjor. En aquest sentit, has de tenir equilibri i menjar amb moderació i proteïna, no només fruita i verdures.

Però hi ha una solució. És tracta d’un truc que els experts italians portin anys recomanant: intenta fer un petit passeig d’uns 15 minuts després de sopar. Així aconseguiràs diverses coses.

Calories absorbides

En primer lloc et mouràs i evitaràs que els calories que acabis d’ingerir siguin absorbides com a greix pel cos. A més contribuiràs als 15.000 passos al dia que has de fer ja no per aprimar-et sinó per estar saludable com recomana l’Organització Mundial de la Salut en tots els seus informes en què alerta de l’augment de l’obesitat i els malalties relacionades. Però és que encara n’hi ha més: si després de sopar fas un petit passeig contribuiràs a millorar la digestió amb el cos movent-s'i aprofitaràs el moment en què el cos és més receptiu a cremar calories.

Tanmateix, tal com ha explicat a ‘The conversation’ el professor de fisiologia clínica de l’exercici a la Universitat d’East London Jack McNamara, és pot incrementar la crema de calories si es camina al revés, és a dir, si en comptes de caminar cap endavant ens desplacem cap enrere. Això és degut, entre altres cuses, a l’esforç que ha de fer el cervell per concentrar-s'i coordinar els moviments de caminar cap enrere. Per això, McNamara assegura que la despesa d’energia en caminar cap enrere és gairebé un 40% més que en caminar a la mateixa velocitat cap endavant.

Canvis posturals

A més, caminar o córrer cap enrere aporta altres beneficis: els canvis posturals fan que s’utilitzin més els músculs que sostenen la columna lumbar. Per aquest motiu, caminar cap enrere podria ser un exercici particularment beneficiós per a les persones amb dolor lumbar crònic.

Per descomptat, és recomanable començar a caminar cap enrere en un espai acotat i lliure d’obstacles, per evitar cops i caigudes.

Prem per veure més contingut per a tu