Si fas aquest exercici al revés, cremaràs més calories

Per perdre per, convé combinar l'esport amb una alimentació saludable

Una persona fent esport

Una persona fent esport / Agències

Lola Gutiérrez

Fa temps que els nutricionistes criden els seus clients a fugir de velles creences com que només t’aprimes passant gana o matant-te a fer esport. També han desmuntat l'existència de les dietes miracle, que suposadament poden fer-te perdre ens pocs dies els quilos que en anys d'esforç no has pogut perdre.  

La clau és seguir una dieta equilibrada, combinada amb exercici adequat. Això sí, només aconseguiràs aprimar-te (o almenys només de forma segura) si al llarg de la jornada consumeixes més calories de les que ingereixes. Tot i això, cal veure la forma en què s'ingreixen les calories, i si s'estan repartint els àpats de la forma més idonia.

Compte amb el sopar

L’escena és repeteix jornada rere jornada. En plegar de la feina, cervesa, i després un sopar copiós perquè s’ha acabat el dia i t’ho mereixes. Però compte, el sopar és un àpat tan important com els altres. Si menges massa tindràs dos problemes: t’engreixaràs (això és evident) i dormiràs pitjor. En aquest sentit, has de tenir equilibri i menjar amb moderació i proteïna, no només fruita i verdures.

Però hi ha una solució. És tracta d’un truc que els experts italians portin anys recomanant: intenta fer un petit passeig d’uns 15 minuts després de sopar. Així aconseguiràs diverses coses.

Calories absorbides

En primer lloc et mouràs i evitaràs que els calories que acabis d’ingerir siguin absorbides com a greix pel cos. A més contribuiràs als 15.000 passos al dia que has de fer ja no per aprimar-et sinó per estar saludable com recomana l’Organització Mundial de la Salut en tots els seus informes en què alerta de l’augment de l’obesitat i els malalties relacionades. Però és que encara n’hi ha més: si després de sopar fas un petit passeig contribuiràs a millorar la digestió amb el cos movent-s'i aprofitaràs el moment en què el cos és més receptiu a cremar calories.

Tanmateix, tal com ha explicat a ‘The conversation’ el professor de fisiologia clínica de l’exercici a la Universitat d’East London Jack McNamara, és pot incrementar la crema de calories si es camina al revés, és a dir, si en comptes de caminar cap endavant ens desplacem cap enrere. Això és degut, entre altres cuses, a l’esforç que ha de fer el cervell per concentrar-s'i coordinar els moviments de caminar cap enrere. Per això, McNamara assegura que la despesa d’energia en caminar cap enrere és gairebé un 40% més que en caminar a la mateixa velocitat cap endavant.

Canvis posturals

A més, caminar o córrer cap enrere aporta altres beneficis: els canvis posturals fan que s’utilitzin més els músculs que sostenen la columna lumbar. Per aquest motiu, caminar cap enrere podria ser un exercici particularment beneficiós per a les persones amb dolor lumbar crònic.

Per descomptat, és recomanable començar a caminar cap enrere en un espai acotat i lliure d’obstacles, per evitar cops i caigudes.