Tot i que de la vintena de masies només tres són habitades tot l'any i la resta són segones residències i fins i tot algunes cases estan en runes, els veïns s'han pres el projecte com una oportunitat per adaptar-se a les necessitats actuals i poder fer un consum sense preocupacions.

Pilar Muntada, veïna del Rial de Busa, casa que rebrà el corrent elèctric aquest estiu, explica la quotidianitat dels darrers anys amb les limitacions de l'energia proveïda per les plaques solars i els generadors. Segons Muntada, que regenta el restaurant familiar a la mateixa casa, "estem contents perquè tindrem millors condicions que fins ara", que no- més disposen dels electrodo- mèstics bàsics, com una renta-dora i un televisor, mentre que les neveres són de butà i prescindeixen de calefacció i rentaplats. La dependència al sol per aquesta casa deixarà de ser una problemàtica a partir del juliol d'enguany. No obstant això, Muntada és conscient de l'impacte mediambiental que suposa la nova instal·lació, però constata que "no es pot fer una truita sense trencar els ous".

Per la seva part, Josep Guilanyà, propietari de la masia Guilanyà, ja disposa de la instal·lació elèctrica i tan sols queda "repassar les línies dins la casa i fer la distribució", que fins ara també havia funcionat amb energia alternativa i generadors. L'optimisme de Guilanyà es fa palès, ja que explica que "ara tindrà les mateixes condicions que al poble".

La casa Bertolina també tindrà aquesta nova comoditat, especialment per donar més sortida a la casa de turisme rural. Fins ara també produïa energia a través de les plaques solars.