04 de juliol de 2011
04.07.2011

El Palau Llobera recupera l'accés per l'entrada principal de l'edifici noble

Els treballs recuperen una sala de grans dimensions que s'utilitzava com a magatzem

01.07.2011 | 09:42
La recepció es traslladarà a la planta baixa de l´imponent edifici

Els treballs al Palau Llobera, actual seu del Consell Comarcal del Solsonès, encaren la seva recta final, ja que el proper 7 de juliol s'inaugurarà oficialment la nova recepció a la planta baixa del majestuós edifici. A més a més, les obres, que han tingut un cost de 270.000 euros finançats sobretot amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, dotaran l'immoble d'ascensor per "facilitar l'accessibilitat a la planta primera i a la segona, on hi ha l'Arxiu Comarcal", explica Antoni Albalate, cap dels serveis tècnics del consell i responsable de les obres. També s'han modificat les baranes de l'escala i s'han reubicat els nous lavabos.
Amb tot, l'actuació més destacada del projecte és la recuperació de l'entrada principal del casal (ara s'entra per una porta lateral), en la qual s'ha col·locat un cancell de vidre perquè permeti l'entrada de llum, i la remodelació de la planta baixa, "la part més noble de l'edifici", apunta Albalate. En aquest sentit, l'immens espai que es destinava a magatzem acollirà l'ascensor, la recepció i una sala d'exposicions; mentre que la sala Francesca de Llobera i la sala gòtica del palau es destinaran sobretot a fer-hi xerrades i conferències.
Albalate posa en relleu que "hem actuat amb esperit de conservació". Així, s'han remarcat les antigues arcades d'aquest edifici que havia estat hospital, capella, seminari i teatre; i a la zona on hi havia l'escenari es visualitzarà una volta catalana des de sobre, una perspectiva poc habitual, però que és possible pel desnivell de l'immoble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook