Abans de final d´any l´Ajuntament solsoní preveu que comencin els treballs de demolició de la casa aïllada, en estat ruïnós, propera al revolt de Cal Sala de la carretera de Manresa. És una part de la intervenció urbanística de millora d´aquest punt en una de les principals entrades de la ciutat, que també inclou l´eixamplament, arranjament i urbanització d´un tram de vorera. El consistori n´ha iniciat la contractació de les obres.

La setmana que ve finalitza el termini de presentació d´ofertes a les quatre empreses constructores a les quals s´ha demanat mitjançant procediment negociat sense publicitat. És una obra projectada des del 2012 i considerada prioritària amb caràcter urgent pel govern municipal atès l´avançat estat de deteriorament de l´immoble situat en el número 28, de titularitat municipal. Tal com recorda el regidor d´Urbanisme, Salvi Nofrarias, aquest edifici està mancat de solidesa i "corre el risc d´esfondrar-se, un perill que cal evitar del tot". A més, "l´espai requereix un sanejament".

Ampliació de la vorera

A més de l´enderroc de la casa, el projecte, redactat per l´enginyer tècnic d´Obres Públiques Jordi Ruiz Guitart, inclou la construcció d´un mur de contenció de formigó armat de 14 metres de llarg i set d´alt, a la línia d´edificació, per garantir l´estabilitat del vial i salvar el desnivell existent entre la carretera de Manresa i el pati interior de l´immoble. Així mateix, els treballs continuaran amb el rebliment del terreny i l´ordenació de tot l´àmbit amb l´ampliació de la vorera, que seguirà l´alineació de l´edificació existent.

Aquesta obra està pressupostada en 87.725 euros i es finançarà a través d´una modificació de crèdit aprovada el juliol passat per demanar un préstec. La millora del revolt de Cal Sala és una de les intervencions prioritàries que figuren en el Pla d´actuacions de millora urbana (PAMU) de l´Ajuntament de Solsona, un document intern que recull unes 175 obres en l´àmbit urbanístic que fan falta a la ciutat.