Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona enderroca la casa ruïnosa del revolt de Cal Sala

L'obra d'arranjament i urbanització d'aquest tram de la carretera de Manresa té un termini de dos mesos

Solsona enderroca la casa ruïnosa del revolt de Cal SalaAjuntament

Ahir dimecres es va enderrocar la casa desocupada en estat ruïnós i de titularitat municipal situada al número 28 de la carretera de Manresa de Solsona. És la primera actuació del projecte de millora de l´àmbit conegut popularment com revolt de Cal Sala, a la principal entrada al municipi. Aquesta intervenció urbanística, una de les més urgents per a l´Ajuntament solsoní atesa la manca de solidesa de l´immoble, té un termini de dos mesos i inclou l´eixamplament i arranjament de la vorera.

Aquest migdia l´alcalde, David Rodríguez, i el regidor d´Urbanisme, Salvi Nofrarias, han visitat les obres. Segons explica l´arquitecta municipal Anna Feu, les màquines estan consolidant la runa de l´edifici demolit per evitar que es disgregui i, posteriorment, es retirarà lentament per tal que l´actuació no afecti els edificis adjacents ni la carretera. A continuació, es construirà un mur de contenció de formigó armat de 14 metres d´alt per set de llarg que garanteixi l´estabilitat de la carretera de Manresa i salvi el desnivell existent entre el vial i el pati interior de l´antic immoble.

L´enderroc de l´edifici en estat ruïnós i la millora de les voreres en aquest punt és una de les prioritats incloses en el Pla d´actuacions de millora urbana (PAMU) de l´Ajuntament de Solsona. L´alcalde la qualifica des de fa dos anys d´"urgent", a causa de l´amenaça d´esfondrament de l´immoble propietat de l´Ajuntament i l´estat "gairebé impracticable" de la vorera. A més, cal tenir en compte que aquest vial d´entrada a Solsona registra un flux de trànsit intensiu i, alhora, és el pas principal de connexió per als vianants d´alguns barris densament poblats, com la Cissa, i la resta del municipi.

L´obra inclou l´ordenació de tot l´àmbit amb l´ampliació de la vorera, que seguirà l´alineació de l´edificació i que s´urbanitzarà amb el panot existent en aquest indret, i la col·locació d´una tanca de protecció. Actualment aquest tram de vorera es troba en un estat molt deficient.

L´execució d´aquests treballs, projectats el 2012 per l´enginyer tècnic d´Obres Públiques Jordi Ruiz, s´ha adjudicat a l´empresa Excavacions Casas per un import de 81.000 euros i es finançarà a través d´una modificació de crèdit aprovada el juliol per demanar un préstec. Si bé inicialment el consistori tenia previst finançar els treballs a través del Pla únic d´obres i serveis de la Generalitat (PUOSC), haurà d´avançar tot el cost davant l´endarreriment i la incertesa de la convocatòria d´aquesta línia d´ajuts.

Per a més endavant quedarà pendent la millora del tram de vorera de l´altra banda de la carretera per fer-lo més segur per als vianants, ja que no s´ha pogut incloure en el pressupost de l´obra. David Rodríguez assegura que "és una intervenció que continua sent prioritària dins el PAMU" i en aquests moments l´Ajuntament estudia com abordar-la. No es descarta que l´assumeixi directament la brigada municipal.

Prem per veure més contingut per a tu