La Fira de Sant Isidre de Solsona ja ha fet públic el programa d'actes de la seva 63a edició, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de maig. El certamen consolida enguany l'aposta, iniciada l'any passat, per promocionar les energies renovables i les construccions sostenibles amb la incorporació de la Fira masies+sostenibles. La mostra solsonina per excel·lència manté el pressupost de l'any passat, 90.000 euros, i augmenta lleugerament el nombre d'expositors, que superarà els dos-cents.

El director de Solsonès Fires, Esteve Algué, va destacar ahir que la Fira de Sant Isidre "es troba en un dels millors moments de la seva història" atès que cada any augmenta el nombre d'expositors amb un pressupost "que s'ha reduït a la meitat respecte de fa quatre anys, i que ha aconseguit augmentar la inversió privada".

El pressupost del certamen manté les mateixes xifres que els dos darrers anys i ronda els 90.000 euros, el 30% dels quals prové de subvencions públiques finançades per la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona, i el 20% dels quals són de patrocinadors privats i de la resta dels recursos que genera la fira. Pel que fa al nombre d'expositors, enguany puja sensiblement i supera els dos-cents. Per sectors, el de l'automoció es manté, l'industrial i el comercial han tingut un petita davallada, i els del bestiar i la maquinària, les entitats i l'artesania han augmentat.