L'Ajuntament solsoní ha anunciat aquesta setmana que implantarà la recollida selectiva de residus al nucli antic amb l'objectiu de millorar els nivells de reciclatge de la ciutat. El nou sistema, a més, col·laborarà a l'embelliment de la ciutat i minimitzarà les molèsties que generen les escombraries als veïns del nucli antic.

Així, a partir del proper 17 d'abril els habitants d'aquest barri de la ciutat hauran de canviar d'hàbits pel que fa a la gestió dels residus perquè l'Ajuntament ha optat per un nou sistema que permetrà reduir la presència dels contenidors en aquesta zona. El nou funcionament farà que en els tres punts actuals de recollida, les places de Sant Joan i Sant Pere i el carrer dels Dominics, s'hi mantinguin els contenidors de rebuig i de la fracció orgànica com fins ara i s'hi afegiran els de paper-cartró, envasos i vidre. Però aquest dipòsits només hi seran durant la franja horària que va de les vuit del vespre a les vuit del matí de l'endemà. I només hi seran tres nits a la setmana, les de diumenge, dimarts i dijous.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Medi Ambient vol incentivar el reciclatge fent que els veïns facin el triatge previ a casa seva i puguin dipositar-los als contenidors propers aquestes tres nits a la setmana, i que això permeti també disminuir el volum de rebuig, que és la fracció que acaba tenint un cost més alt per a les arques municipal. Però també farà que la imatge del nucli antic en surti beneficiada i estalviarà molèsties als veïns del barri que ja havien fet una petició al consistori en aquest sentit.