Incentivar la creació d´ocupació intentant cobrir la demanda de professionals qualificats per part del sector de l´hostaleria del territori. D´aquí sorgeix l´oferta formativa subvencionada de l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que comença a impartir-se aquest mes. El dia 14 s´inicia a Solsona un curs d´elaboracions bàsiques de cuina, amb places completes, i el dia 20 un altre de servei bàsic de restaurant i bar amb inscripcions obertes fins dimecres vinent.

Les inscripcions per a aquest darrer curs es poden fer per correu electrònic a serveiconnectem@adlsolcar.cat, especificant el nom i els cognoms, el DNI i el telèfon, o bé trucant al telèfon 973481009. És una oferta adreçada a persones inscrites a l´Oficina de Treball.

L´organització d´aquesta formació neix de les necessitats detectades pel Servei Connectem de l´Agència a l´hora de gestionar les ofertes laborals del sector de la restauració a la comarca. I és que el Gremi d´Hostaleria del Solsonès ha posat de manifest les dificultats amb què troba professionals qualificats, especialment de cambrers i ajudants de cuina.

El curs de cuina serà de 170 hores i s´impartirà els dilluns, dimarts, dimecres i dijous fins al 27 d´abril i els alumnes que ho vulguin podran realitzar pràctiques en restaurants. Quant al curs de servei bàsic de restaurant i bar, és de 100 hores de durada, repartides entre dilluns i dimecres del 20 de febrer al 29 de març. En aquest cas, 25 hores consistiran en pràctiques simulades, mentre que 25 més es realitzaran en restaurants del territori amb l´acompanyament del docent.Creació d´una borsa de treball específica

Els alumnes que superin aquesta formació obtindran un diploma acreditatiu i entraran a formar part d´una borsa de treball específica del sector, de comú acord amb el Gremi d´Hostaleria del Solsonès. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris.