L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha dut a terme una exhaustiva revisió de la presa de la Llosa del Cavall, al Solsonès, «amb l´objectiu de vetllar i vigilar pel seu funcionament i seguretat», segons fonts de l´ens públic. La inspecció, que fa l´Agència Catalana de l´Aigua amb caràcter anual a les preses que explota, s´ha centrat, en aquesta ocasió, en analitzar els diversos elements de la estructura, com l´estat de l´obra civil, el funcionament dels òrgans de desguàs, l´estat dels grups electrògens, que són vitals en cas d´una interrupció del sistema convencial de subministrament elèctric, entre d´altres elements de la presa.

També s´han analitzat les galeries de roca de la presa, que suposen un eina essencial per auditar l´evolució del contacte de la presa amb el terreny on recolza en la zona d´influència d´accions i transmissions d´esforços. Les galeries han d´estar protegides de forma que es minimitzin riscos per als treballadors i treballadores durant la realització de tasques d´inspecció o manteniment. Les proteccions que hi ha instal·lades són a base de malla amb perns d´ancoratge a roca, fet que permet visualitzar la superfície per analitzar el seu estat.

El conjunt de treballs d´inspecció s´engloben dins les tasques que l´Agència Catalana de l´Aigua desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora de la seguretat en infraestructures de regulació de la seva propietat, així com per garantir un òptim funcionament i operativitat del conjunt d´instal·lacions que participen en l´explotació de la presa.