21 de desembre de 2017
21.12.2017
40 Años
40 Años

Un votant de Solsona: «El més estrany és que sigui un dia laborable»

El Solsonès comença a votar amb normalitat i més participació que l'any 2015

21.12.2017 | 13:42
Un votant de Solsona: «El més estrany és que sigui un dia laborable»

La normalitat i la tranquilitat han estat les claus de les primeres hores de votacions al Solsonès. "El més extrany que ha passat és que les eleccions hagin caigut en dia laborable", explica l'alcalde de Navès Josep Maria Casafont. Solsona ha començat la jornada amb una participació gairebé cinc punts per sobre de les xifres del 2015, amb un 16'7% (2017) respecte els 11'95% (2015). Tanmateix, a les dotze del migdia, la participació s'ha situat en un 24'71%, un punt superior a la de les eleccions parlamentàries del 2015.

L'alcalde de Solsona David Rodríguez ha votat a quarts d'una del migdia, content de les dades de participació. Rodríguez ha afirmat que "estem en nivells molt alts, ens hem d'alegrar que la gent surti a votar" i ha afegit que com a dia laborable, "les tongades estan sent diferents. Segurament, ara a l'hora de dinar, quan la gent surti de la feina, el col·legi s'omplirà". Pel que fa a justificants laborals, a Solsona se n'han repartit prop d'una cinquantena.

A tots els municipis de la comarca, les visites dels mossos han estat "de cortesia, a primera hora del matí, com els altres anys", segons explica l'alcalde de Guixers Marià Chaure. Durant les gairebé quatre hores de votacions, al Solsonès no s'ha registrat cap incidència. A Clariana de Cardener, Marc Rovira, amb 18 anys fets el 18 de desembre, és el president de mesa més jove de la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook