Segueix-nos a les xarxes socials:

La tercera edició de l'Esport Blanc Escolar al Solsonès comença al Port del Comte

Les escoles rurals, Setelsis, Arrels i el Vinyet han passat jornades d'esquí alpí a l'estació veïna

La tercera edició de l'Esport Blanc Escolar al Solsonès comença al Port del Comteconsell comarcal del solsonès

Els alumnes de les escoles Vall de Lord primària, les rurals (ZER), Setelsis, Arrels i el Vinyet han iniciat la tercera edició de l'Esport Blanc Escolar a l'estació Port del Comte. A partir del proper més de febrer, l'activitat s'estendrà a l'estació veïna de Tuixén-la Vansa. La iniciativa busca un apropament dels alumnes de 3r i 4t de primària a l'esport d'hivern, concretament, a les activitats d'esquí alpí i snowboard a l'estació del Port del Comte, i d'esquí de fons a l'estació de Tuixén - la Vansa.

El Consell Comarcal del Solsonès, que contracta el servei de transport dels alumnes que participen en l'activitat, estima que un total de 186 alumnes i professors participaran en l'activitat que durarà fins a mitjan març. De les escoles rurals (ZER) hi han participat infants amb una mitjana d'entre sis i vuit anys, per als quals ha estat «una experiència d'autonomia, de recordar el número dels esquís a gestionar la seva motxilla o conèixer alumnes d'altres escoles», expliquen docents.

El conseller comarcal d'Esports, Albert Bajona, valora «positivament» la iniciativa, que suposa «una aposta per a la pràctica d'un esport que esdevé un motor econòmic de la comarca a l'hivern». El departament d'Ensenyament i la secretaria general de l'Esport, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i la Diputació de Lleida, han impulsat l'activitat amb la col·laboració del Consell Esportiu del Solsonès.

Prem per veure més contingut per a tu