Els alumnes de l'escola solsonina El Vinyet han desenvolupat el tema del tabú en col·laboració amb el Centre d'Arts Contemporànies de Vic (ACVic). «Primer, van debatre sobre el concepte a l'escola, van portar a terme diverses creacions artístiques en diferents llenguatges i després van voler portar el debat més enllà, sortint al carrer», explica la professora Maria Tripiana.

D'aquesta manera, dimecres passat, una representació d'infants de l'escola va agafar cadires i les van plantar a diversos punts del nucli antic de Solsona «per veure què sentien i què els transmetia la gent», continua Tripiana. L'artista pluridisciplinària solsonina Marta Ricart havia organitzat una acció d'aquest tipus l'estiu passat, emmarcada en la caminada artística Le Grand Tour, en la seva parada a Solsona.

El projecte portat a terme pels infants d'El Vinyet viatjarà fins a Vic l'abril, «moment en què els alumnes el presentaran a l'Aula Magna de la universitat, i organitzaran una exposició amb els diversos treballs realitzats», conclou Tripiana.