Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament solsoní distingeix els quatre primers agents de la Policia Local en el trentè aniversari del cos

Una quinzena d´efectius i expolicies es reuneixen en la celebració institucional de l´efemèride

L'Ajuntament solsoní distingeix els quatre primers agents de la Policia Local en el trentè aniversari del cosAjuntament de Solsona

En reconeixement al compromís demostrat exercint la seva tasca dins la Policia Local de Solsona des del seu naixement, fa trenta anys, l´Ajuntament va lliurar dissabte una distinció als quatre primers agents, Jordi Berenguer, Marià Vendrell, Josep Maria Testagorda i Josep Alconchel, tres dels quals continuen en el cos. També es va tenir un record per a dos auxiliars que van formar part de la plantilla els primers mesos, Josep Lluís Tarifa i el desaparegut Josep Maria Barniol. Va ser en un acte institucional a la sala de plens, presidit per l´alcalde, David Rodríguez, i que va aconseguir reunir una quinzena de policies i expolicies.

A més de regidors, l´acte també va tenir la presència de l´exalcalde Jordi Riart i els exregidors de Governació Joan Serra i Josep Antoni Pelegrina, així com representants dels Mossos d´Esquadra. Les famílies de les persones reconegudes van acabar de fer petita la sala de Plens de l´Ajuntament solsoní.

La Policia Local de Solsona va crear-se el 1988 amb sis efectius, exactament la meitat que els actuals, per a una població de 6.600 habitants. Començava a treballar amb una taula i una cadira, i sense línia telefònica, a la planta baixa del consistori. El servei es cobria, fins aleshores, amb tres agutzils. Els primers patrullatges fins i tot es realitzaven amb cotxes particulars. Aviat es van traslladar al desaparegut edifici dels Escolapis, fins que fa vint anys, van inaugurar l´actual oficina, amb l´entrada principal al número 1 del carrer de la Regata.

Durant un temps, a principi dels anys noranta, la manca d´efectius, amb tan sols tres agents, va comportar treballar en unes condicions extremament esgotadores amb torns fins i tot de 24 hores, tal com va recordar l´alcalde en la seva intervenció.

El desplegament territorial dels Mossos d´Esquadra i la seva arribada a Solsona el 1998 va suposar un punt d´inflexió. Fins aleshores, la Policia Local assumia tot el pes de la seguretat ciutadana a la ciutat. A més, la presència de la policia de la Generalitat va alliberar la plantilla municipal d´una sèrie de tasques, entre les quals hi havia la custòdia del dipòsit de detinguts del partit judicial. Segons explica Marià Vendrell, cap durant molts anys, amb l´arribada dels Mossos la Policia Local va poder-se dedicar específicament al trànsit i a les primeres ordenances municipals.

Prem per veure més contingut per a tu