Tomàs Boix i Soler va desenvolupar una trajectòria pictòrica durant part del segle XX. En altres ocasions, Boix ja havia exposat a Manresa, cap a la qual hi mantenia un estreta relació. El pintor va resultar una de les personalitats artístiques més destacades a la Catalunya Central tot centrant-se en la pintura paisatgista. D'aquesta manera, va acabar esdevenint un dels pioners del plenairisme a la regió central catalana i a l'Alt Urgell.

L'autor era hereu d'una família de terratinents solsonins, que alguns d'ells ja van interessar-se per l'afició pictòrica. Boix va haver de compaginar la dedicació a la pintura, definida com el seu principal estímul vital amb l'administració de l'heretat familiar. La formació va ser totalment autodidacta basant-se en l'estudi dels pintors més rellevants de l'època.

L'any passat, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona va dedicar al pintor solsoní part de la seva mostra antològica. Així, la mostra del moment pretén indagar en l'evolució artística de l'autor i la seva relació amb la capital bagenca. L'exposició pretén contemplar algunes de les obres que l'autor ja havia exhibit a Manresa, així com notes i il·lustracions dels voltants de la ciutat bagenca. L'exhibició es complementarà a partir de material documental com epístoles, cartells, retalls de premsa i obres d'amics i deixebles seus pertinents al període que va desenvolupar la seva carrera artística més plena.

La mostra, comissariada per l'historiador de l'art Ovidi Cobacho Closa i organitzada per l'Ajuntament i el Museu Comarcal de Manresa, s'exhibirà a la sala Espai7 del Centre Cultural el Casino.