Aquest estiu les persones amb mobilitat reduïda poden accedir fàcilment a l'embassament de Sant Ponç a través d'una rampa i mitjançant una cadira amfíbia, que consta de rodes, sura a l'aigua i està disponible gratuïtament per a tothom qui la necessiti, segons ha explicat a Regió7 l'empresa d'esports d'aventura Tirantmilles.

«Tot i que no és una cadira que permeti navegar, facilita l'accés a l'aigua i dona independència a persones que, o bé vagin amb cadira de rodes o bé tinguin mobilitat reduïda», ha afegit Marcel Espinal, responsable de Tirantmilles. Espinal també ha dit que a més d'oferir la cadira, l'equip de set treballadors que configura l'empresa donarà suport a qualsevol persona que vulgui utilitzar aquest servei, ja sigui resolent dubtes o donant un cop de mà per accedir a l'aigua.

A més de la rampa, les obres realitzades per Tirantmilles engloben l'adaptació de tot l'establiment de la Caseta del Pantà, inclosos els vestidors i els lavabos. La Caseta del Pantà és l'establiment de Tirantmilles a l'embassament de Sant Ponç, entre els municipis de Clariana de Cardener, Navès i Olius.

Caiacs adaptats

Per altra banda, Espinal explica que estan en contacte amb equips d'esport adaptat per tal d'adaptar els caiacs, un altre dels serveis que ofereixen des de la Caseta, a tots els públics. «No cal que siguin només esportistes d'esport adaptat, qualsevol persona que vagi amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda tindrà possibilitat de fer una activitat esportiva sense experiència abans i amb un mínim d'acompanyament», ha aclarit Espinal.

Tanmateix, l'objectiu és que ho puguin fer autònomament, sempre dins de les seves capacitats. «Cada persona té les seves característiques i alguns s'hauran d'acompanyar, però intentarem que hi hagi la màxima adaptació», expliquen des de Tirantmilles, empresa formada per guies de muntanya i especialitzada en activitats d'aventura desenvolupades, sobretot, al Solsonès.