Amb una trobada mantinguda ahir a la tarda a la casa del Seminari, l´alcalde de Solsona, David Rodríguez, es va acomiadar de les quatre darreres monges que hi han exercit activitat fins ara, moment en què la congregació de les Missioneres Filles del Cor de Maria ha decidit que abandonin el centre solsoní. També van ser-hi presents el regidor Ramon Xandri i el director de la residència sacerdotal del Seminari, mossèn Antoni Guixé, entre d´altres.

La comunitat de monges cordimarianes va arribar a Solsona el 1922, fa prop d´un segle, per assistir els estudiants i sacerdots del Seminari. A més, durant més de 40 anys va dedicar-se a la cura dels malalts. La tasca altruista envers els ciutadans vulnerables de Solsona va ser el motiu principal pel qual l´Ajuntament va retre un petit reconeixement ahir a les darreres religioses amb un diploma personalitzat per a cadascuna d´elles. Es tracta de Josefa Ugartemendia (77 anys), de Guipúscoa, Paulina Gómez (88), de Segòvia, Natividad Tulsà (84), de Girona, i Maria del Valle Díez (57), de Palència.

Totes elles van expressar la seva estima envers Solsona i l´alcalde els va transmetre els millors desitjos en la nova etapa, cadascuna a una destinació diferent. Per a David Rodríguez, "hi ha col·lectius, com elles, que han desenvolupat una valuosa labor, malgrat quedar a l´ombra".