L´Ajuntament de Solsona convoca tres llocs de treball temporals per a persones beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya. Es tracta d´una plaça de tècnic de medi ambient, per donar suport a les regidories de Medi Ambient i Parcs i Jardins; una altra de tècnic de protecció civil municipal, per a la regidoria de Governació, i una de tècnic de desenvolupament local per incorporar-se a l´equip de l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

La contractació serà pràcticament immediata, ja que s´iniciarà el 31 d´aquest mes i finalitzarà el 30 d´abril de l´any que ve. El termini per presentar la sol·licitud d´admissió al procés selectiu es tancarà el proper dia 19. Les persones que hi estiguin interessades i compleixin els requisits han de presentar la documentació a l´Oficina d´Atenció Ciutadana municipal. Les bases completes es poden descarregar de l´apartat d´ofertes d´ocupació del web de l´Ajuntament.

Aquestes ofertes laborals són subvencionades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d´Ocupació Juvenil. S´adrecen a persones d´entre 16 i 29 anys i per poder-hi accedir és imprescindible estar inscrit com a demandant d´ocupació no ocupat al Servei Públic d´Ocupació de Catalunya, ser beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya i tenir un títol universitari o de formació professional de grau superior o grau mitjà o un certificat de professionalitat.

El tècnic de medi ambient es dedicarà a actualitzar les dades dels inventaris d´arbres i plantes de Solsona, realitzar una memòria d´accions del 2018 i la previsió per al 2019 de Viles Florides i l´ambientalització d´espais públics. Pel que fa al tècnic de protecció civil municipal, redactarà el document únic de protecció civil municipal (Duprocim), adequarà a la normativa els protocols d´emergència existents per a les festivitats locals i realitzarà plànols. Quant al tècnic de desenvolupament local, dissenyarà el procediment per mesurar el grau de satisfacció dels usuaris i les empreses i avaluar la inserció i la qualitat de l´ocupació a través del Servei Connectem.