L'entitat Sol del Solsonès va celebrar amb una arrossada la seva festa anual, «per donar-li un format de trobada alimentària, a mode més informal», segons la seva coordinadora Paloma Hernandez. L'agrupació de familiars de malalts mentals i drogodependents de Solsona va celebrar quinze anys el 2017. Tot i així, segueix volent donar-se a conèixer a la comarca, i obrir el seu local, segons fonts de l'entitat.

L'arrossada celebrada ahir al migdia va ser a la plaça Sant Roc de Solsona, just al davant del local social de Sol del Solsonès. D'aquesta manera, l'esdeveniment va anar acompanyat d'una jornada de portes obertes. «Com que el dia 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, vam decidir celebrar la nostra festa aquest dissabte, per proximitat en el temps, tot i que normalment la fèiem el novembre», continua Hernández.

Unes 50 persones van participar a l'activitat i, a més de ser un punt de trobada per a les famílies associades i qui volgués conèixer l'entitat, també tenia com a objectiu «sensibilitzar la població per superar l'estigmatització en què es troben les persones amb problemes mentals», diu Hernández.

De la cuina de l'àpat se'n va encarregar la cooperativa d'inserció sociolaboral per a joves Riuverd. D'aquesta manera, les entitats socials solsonines segueixen demostrant que fan pinya i estableixen vincles mitjançant diverses col·laboracions. L'acte va tenir la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón.