Solxicsona iniciarà les activitats familiars de primavera el proper dissabte 6 d'abril amb tallers a la Sala Polivalent. Una de les activitats, treballada en el si del Consell d'Infants, consistirà a pintar un mural amb l'artista Anna Terricabras, "Volianna", sobre els drets dels infants a l'exterior de la Sala Polivalent.

Una de les cites centrals serà l'espectacle de la banda barcelonina de públic familiar Xiula. Les seves cançons de hip-hop, reggae, pop-rock i rumba catalana amb lletra reivindicativa i compromesa amb un mateix, l'entorn, la societat i el planeta faran ballar petits i grans en l'espectacle Donem-li una volta al cos. També s'hi podran sentir alguns dels temes més emblemàtics del grup, com "Verdura i peix", "Polls" i "T'estimo bastant".

Entre d'altres, també es podrà fer papiroflèxia, màgia, sushi amb llaminadures, manualitats amb feltre, un instrument musical, escriptura àrab i construcció. Així mateix, hi haurà un circuit de bicicletes, inflables, un espai de ludoteca obert per als més menuts i una biblioteca mòbil. Els tallers tindran la participació de diverses entitats i persones que hi col·laboraran voluntàriament. El matí es tancarà festivament amb l'actuació de Takumba Batucada Solsona a partir de la una.

Un 'room escape' al Teatre Comarcal

Entre les novetats d'aquest any hi ha un room escape, a petició del Consell d'Infants, que es farà dissabte tant al matí com a la tarda al Teatre Comarcal. Es titula "La volta al Teatre-Museu" i consistirà a endinsar-se al món de l'art d'un gran teatre, on caldrà esbrinar el misteri amagat. S'organitzaran grups de vuit infants d'entre 6 i 12 anys (amb la possibilitat que els acompanyin persones adultes). Per participar-hi cal inscriure-s'hi prèviament abans del 3 d'abril trucant al telèfon 973483234.

Una altra novetat serà una visita guiada familiar pel nucli antic de Solsona el diumenge 7 d'abril al matí per descobrir alguns dels racons més amagats de la ciutat. En aquest cas també cal inscriure-s'hi abans del dia 3 trucant al mateix telèfon. Es pot escollir entre dos horaris:el grup d'onze a dotze o el de dotze a una del migdia.