El Grup Natura del Solsonès i el Centre d'Estudis Lacetans organitzen diverses activitats aquest dissabte 13 de juliol i el dissabte 27 de juliol que serviran per interpretar i conèixer els serveis ambientals de la comarca.

Les activitats, que s'iniciaran a les 10 del matí a la Casa Gran del santuari del Miracle a Riner, seran gratuïtes. Els assistents estaran acompanyats per dos tècnics que els guiaran en el procés d'interpretar el paisatge de la comarca.

També es podran visitar les dues exposicions que formen l'espai de manera guiada i interpretada, Les visites, coordinades del Grup de Natura del Solsonès i Territori de Masies, s'emmarquen dins del projecte Bassadòria, dins del qual es pretén generar espais de reflexió i oferir activitats per tal de reconèixer aquests serveis i vincular-ne el seu manteniment i millora amb bones pràctiques i la participació veïnal i del visitant.

En l'Espai Bassadòria, es desenvolupa la dimensió cultural i de proveïment dels serveis ambientals. S'hi podran trobar diferents productes del bosc i també de producte local i oferirà funcions d'assessorament.