Solsona va viure ahir un dels seus últims esdeveniments de festa major amb la celebració de l'acte institucional de la Diada de Catalunya. L'acte va aplegar una setantena de persones al pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès després que la pluja provoqués el trasllat de l'acte des de la plaça Major, on estava previst realitzar-se. L'acte va ser organitzat per l'Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès, l'ANC Solsona i la delegació d'Òmnium Cultural del Solsonès.

L'esdeveniment es va dividir en tres apartats: un parlament, el cant d' Els segadors interpretat per l'Orfeó Nova Solsona i la tradicional galejada dels trabucaires de Solsona. El gran reclam de l'acte va ser el parlament a càrrec del regidor de Sant Joan i pallasso de professió Jordi Pesarrodona. En la intervenció va encoratjar a totes les persones que van acudir a l'acte a assistir a la mobilització de la Diada que se celebra a Barcelona. «Ara que ens coneixem tots, demà penso passar llista a veure si aneu tots a Barcelona» va bromejar el regidor.

El pallasso i regidor republicà va relatar la seva experiència amb la «repressió de l'Estat» sense deixar de banda l'humor que el caracteritza.

Pesarrodona també va recordar la seva experiència a Pallassos sense Fronteres, on, malgrat actuar en conflictes bèl·lics, mai va patir cap tipus de repressió. «L'únic pallasso acusat de tot Europa és el Jordi Pesarrodona», va lamentar el santjoanenc sobre els casos judicials que s'han obert contra ell.

«La imatge d'una persona com jo, una mica grassonet, vestit amb calça curta i amb un nas de pallasso mai hauria imaginat el que m'arribaria a comportar», va relatar Pesarrodona, que també va recordar que el seu cas judicial encara no s'ha arxivat i que va ser condemnat a 2 anys d'inhabilitació i una multa de 15 euros diaris, «més que el Carles Mundó, més que el Santi Vila i més que la consellera Borràs. El que m'han fet a mi només té un nom, persecució i acarnissament contra una persona».

Pesarrodona va aprofitar l'ocasió per agrair tot el suport que va rebre arran dels fets del 20 de setembre i de l'1 d'octubre del 2017, i tot el que ha rebut durant tot aquest temps.

L'acte va continuar amb la interpretació d' Els segadors de l'Orfeó Nova Solsona, i que també van cantar la gran majoria d'assistents a l'acte. El toc final el van donar els Trabucaires de Solsona, que van fer tronar tot el pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès.