L'Ajuntament de Solsona durà a terme a partir de dilluns la millora de la connexió a peu entre la carretera de Torà i la plaça del Camp. El govern solsoní ha unit dues intervencions en el projecte: per una banda, complir amb una promesa del pressupost participatiu de fer un pas per millorar la seguretat dels veïns i, per altra, dur a terme una ampliació de la vorera de la carretera de Torà fins a aquest punt.

Les dues obres, segons han explicat fonts de l'Ajuntament, no seran simultànies per tal de minimitzar-ne l'afectació a la mobilitat rodada i de vianants. Primer, a partir de la setmana vinent, es començarà a treballar en la renovació i eixamplament de la vorera des del tram que connectarà amb el xamfrà que es va arranjar coincidint amb les obres de supressió de barreres arquitectòniques a l'avinguda del Cardenal Tarancón.

La vorera, en aquest tram, guanyarà uns 70 centímetres d'amplada, i es tardà acabada amb el panot quadriculat utilitzat en l'última intervenció. Al tram que dona a la plaça del Camp, en canvi, l'ampliació serà de fins a dos metres. Així mateix, es desplaçarà de lloc la zona de càrrega i descàrrega. D'aquesta manera, es vol incrementar la visibilitat del pas i protegir millor les persones que van a peu.

Pel que fa al pas de vianants que hi ha entre el parc infantil i el forn de pa, tindrà la mateixa tipologia que la resta de passos elevats, que se situen al nivell de les voreres. Quan s'executi aquesta obra, que serà el desembre, serà necessari tallar el trànsit d'entrada a la plaça del Camp per la carretera de Torà durant un mínim de tres dies, segons les previsions que ahir va explicar l'Ajuntament. La totalitat dels treballs s'han adjudicats a l'empresa Estany 2011 per un import total de 19.981 euros i es preveu que es completin durant el desembre.

La construcció d'aquest pas a la plaça del Camp era l'última obra pendent del pressupost participatiu per a aquest exercici. Enguany no s'ha dut a terme cap procés similar per coincidir amb any electoral. Però les properes setmanes es farà el sorteig per triar membres de l'equip impulsor del tercer pressupost participatiu, que es preveu que es posi en marxa el proper mes de gener.