La sal del salí de Cambrils i les patates d'alta muntanya són els dos trets identificatius del municipi d'Odèn, al nord del Solsonès. I amb l'objectiu de promocionar ambdós productes s'ha celebrat la quarta edició del Mercat del Trumfo i la Sal, que té lloc al mateix salí.

Una quarantena de parades d'artesania compartien l'espai firal amb la desena de productors de trumfos (tal com anomenen les patates) de la zona que venien les famoses patates d'Odèn, especialment gustoses a causa de l'alçada dels terrenys on es cultiven i del fet que una part important de la collita d'Odèn és de secà.

Pel que fa als preus de les patates, les varietats kennebec i red pontiac es venien a 0,80 euros el quilo, mentre que la varietat del bufet s'enfilava fins a l'euro i mig; uns preus molt similars als de la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona del mes de març passat.

L'organització d'aquest certamen va preparar durant tot el matí activitats complementàries a la compravenda, sobretot culinàries. Així, per exemple, el cuiner del bar Castell va fer una demostració de plats amb patates; i, més tard, els responsables dels restaurants de Cambrils i algunes veïnes van preparar una degustació de trumfos. A més a més, al Mercat del Trumfo i la Sal també s'hi van fer tallers i espectacles infantils, visites guiades al salí, una exposició d'eines antigues i maquinària moderna, i un taller organitzat pels responsables del Zoo dels Pirineus, entre altres activitats.

El bon temps va propiciar una notable assistència de visitants al mercat, que tenien l'opció de desplaçar-se a l'indret on se celebrava mitjançant el servei gratuït de bus que enllaçava l'edifici de l'ajuntament, el pavelló poliesportiu i el mateix salí de Cambrils; un servei de transport que, segons expliquen els organitzadors del mercat, va tenir molta demanda d'usuaris durant tot el matí i fins que es va acabar, al migdia.