La Comissió Tècnica d'Envelliment actiu i saludable ha elaborat els materials per sensibilitzar les persones que treballen en l'àmbit social i de salut en el tracte a les persones grans.

Són imatges a l'estil de vinyetes de còmic amb situacions quotidianes en la relació entre els serveis de salut i les persones que atenen, elaborades pel ninotaire solsoní Mia. L'objectiu és sensibilitzar professionals de l'àmbit social i de la salut perquè es replantegin la manera en què es comuniquen amb un sector important de la població que de vegades tracten de manera poc respectuosa, infantilitzada o sense tenir-ne en compte les necessitats reals.

Aquestes imatges s'acompa-nyen dels principis del bon tracte a les persones grans, que s'engloben en reconèixer la singularitat de l'altre, comunicar-se de forma respectuosa, sense fer judicis de valor, acompanyar en situacions que comprometen el benestar de la persona, utilitzar un llenguatge comprensible i entenedor per a la persona, respectar l'autonomia, assegurar el dret a la intimitat i valorar l'escolta comprensiva.