El Solsonès és la tercera comarca catalana amb menys representació d'alcaldesses de Catalunya en números relatius, empatada amb el Pallars Sobirà i només després del Pla de l'Estany, que no té cap alcaldessa, i de la Cerdanya, que només té una dona com a batlle, com al Solsonès, però el percentatge resultant és inferior al solsoní perquè la Cerdanya té més municipis. En concret, el Solsonès té el 6,7% de representació femenina pel que fa als batlles comarcals gràcies a l'alcaldia a Castellar de la Ribera de Maria Claustre Sunyer, que repeteix càrrec en aquest mandat.

Pel que fa a les regidories de la comarca, només Castellar de la Ribera té més representació femenina que masculina amb 3 de 5 regidors que són dones. En l'àmbit comarcal, de 97 regidors que configuren els consistoris dels 15 municipis del Solsonès només 30 són dones, el que representa el 31% de representació femenina a la comarca. Tot i això gairebé tots els consistoris tenen representació femenina excepte els de la Molsosa i Clariana de Cardener, que no tenen cap regidora en els seus plens municipals.

La tendència, però, està començant a canviar com ho demostra la composició del Consell Comarcal amb la presidència de Sara Alarcón, en el seu segon mandat, i la introducció de conselleres amb responsabilitat a l'ens com Mercè Ibran i Dolors Caelles i amb conselleres a l'oposició com Isabel Pérez, Montserrat Giralt i la mateixa Maria Claustre Sunyer.

En l'àmbit català el percentatge d'alcaldesses és del 23%, mentre que el de regidores arriba al 44%. Destaquen els casos del Garraf, on tots els consistoris, un total de sis, estan liderats per una dona i el del Pla de l'Estany, que és el cas totalment al contrari, ja que en cap dels onze ajuntaments hi ha una alcaldessa.