Ahir va tenir lloc una nova reunió entre la direcció del Centre Sanitari del Solsonès i el comitè d'empresa per la negociació de la regulació dels pagaments dels treballadors sanitaris que va acabar sense acord.

La direcció del centre va presentar una primera proposta el 25 d'abril en què s'oferia als treballadors un increment de tres conceptes de la nòmina: salari base, triennis i complement de destí, dels anys 2018 i 2019. En la mateixa reunió la direcció va informar que els treballadors cobrarien el 25% del deute reconegut dels pagaments per objectius (DPO) del 2017 en la nòmina del mes de maig.

Per altra banda, el comitè d'empresa va fer una nova proposta en què apostaven per destinar els diners que ara cobraran del deute de les DPO del 2017 per destinar-los a actualitzar els salaris amb un increment del 6,45% a tots els conceptes de la nòmina, a més de demanar el reconeixement del deute de les DPO de l'any 2018.

Finalment, en la reunió celebrada ahir al migdia la direcció del Centre Sanitari no va acceptar la proposta del comitè d'empresa assegurant que econòmicament és inviable, el que va provocar la indignació dels membres del comitè d'empresa, que asseguren que els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès s'estan quedant enrere pel que fa als salaris respecte a la resta de centres hospitalaris d'arreu de Catalunya i critica que la presidenta del Centre i del Consell Comarcal, Sara Alarcón, no es desmarqui de la seva proposta inicial.

Per la seva banda, Alarcón va explicar a Regió7 que la proposta del comitè d'empresa és inviable tenint en compte que en aquesta no renuncien a cobrar les DPO del 2017, sinó que simplement proposen posposar la seva negociació per a més endavant un cop s'actualitzessin els salaris, el que implicaria un cost econòmic més alt per part de la direcció del centre que, com assegura Alarcón, no es poden permetre.

Es prepara una nova proposta

La presidenta del Centre Sanitari va confirmar, però, que des de la direcció del centre es treballarà en una nova proposta per presentar properament al comitè d'empresa, idea que el mateix comitè va assegurar a Regió7 que no se'ls havia comunicat en finalitzar la darrera reunió.