El Ple de Solsona va aprovar en la sessió plenària celebrada dijous a la nit de forma telemàtica el pressupost de l'any 2021 de forma unànime. «Presentem un pressupost responsable, però també ambiciós, preparat per afrontar les conseqüències de la societat postcovid i alhora il·lusionant perquè afronta reptes importants i necessaris per la ciutat», va explicar el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri que va destacar que es tracta d'un pressupost consensuat de forma conjunta amb totes les formacions polítiques del consistori.

El pressupost presenta un increment del 12% respecte el del 2020, arribant als 10,7 milions d'euros i caracteritzat per l'augment del deute degut a les inversions que es preveuen realitzar aquest any, trencant així la dinàmica que tenia el govern d'ERC de reduir el deute de l'Ajuntament cada any. Així, el capítol d'inversions creix un 107% respecte el del 2020 a causa de les obres de l'Illa Cultural de Solsona, que comportaran una aportació del consistori de 700.000 euros, el condicionament de la nova comissaria de la Policia Local amb 225.000 euros o la millora de la xarxa d'abastament d'aigua amb 145.843 euros entre altres actuacions. També incrementen els recursos dedicats a la regidoria de medi ambient, uns 141.000 euros més que el 2020, per implementar el porta a porta l'últim trimestre del 2021.

Xandri va explicar que es va acordar amb la resta de grups destinar 100.000 euros del fons de contingència a ajuts per la covid-19 i 50.000 a polítiques d'habitatge social, tot i que el govern d'ERC els volia destinar tots al fons.

Junts per Solsona, a través de Marc Barbens, va agrair la predisposició del regidor d'Hisenda per arribar a un total de cinc acords entre els que es troben la inclusió d'una partida de 7.000 euros per encarregar un estudi de viabilitat de la piscina coberta, l'elaboració d'un pla d'usos del Camp del Serra, la incorporació el 2021 d'una partida per condicionar un aparcament d'autocaravanes, obrir converses per al desenvolupament de nou sòl industrial als grups de l'oposició i, finalment, destinar 150.000 euros del fons de contingència a ajuts i habitatge.

La regidora cupaire, Pilar Viladrich, també va valorar positivament els ajuts destinats a pal·liar els efectes de la pandèmia i a l'habitatge a més del finançament d'un pla municipal de cultura amb 12.000 euros.

La socialista Encarna Tarifa va posar el focus en l'ajuda als joves i l'aposta per les renovables.